Muzium Coklat Kota Damansara

Nasi Daun Pisang Sedap | Banana Bro Berjaya Times Square

 
Sapa kat sini pencinta Nasi Daun Pisang? aduh sebut je, mesti dah terbayang nasi panas panas, letak pulak segala kuah banjir. aduh sedapnya .
 
Hari tu tengah jalan jalan di Berjaya Times Square tiba tiba nampak satu kedai ni. Eh tak pernah tengok pun. Apa lagi, kami pun nak try lah. Perghh menggoda pulak menu dia. Dibuka seawall jam 8am untuk breakfast.  Okay jom terjah
 
 Breakfast Time

Nasi Lemak kat sini memang special wehh. Bukan saja dihidangkan atas daun pisang, tapi juga ada acar. Memang sedap, satu kelainan tapi dont worry kena dengan tekak. 

Kalau korang rasa, sambal pun rasa lain jugak. Katanya untuk disesuaikan dengan rasa acar ni. Tapi memang ngam lah. Thumbs up. 







Teh Lawa

Kenapa Lawa? ala actually ada maksud. First because 'lava'. Second because Lawa tu kan maksudnya cantik. so 2 in 1 lah. 

Ni adalah yang korang wajib order kalau makan kat sini. Teh berbuih buih memang insta worthy and dont worry, worth your taste bud. 

I ni jenis kuat manis tau, for me rasa dia tak manis sangat. just nice. Kalau bawa my parents mesti dorang suka ni






Side Kick

Chicken 65

Ha apalah nasi daun pisang tanpa side kick yang mengancam kan. This is my most favourite side dish, Chicken 65. Makan macam tu je sedap, dijadikan lauk sedap nak cicah yoghurt pun sedap. Memang tak boleh share lah. Kalau kids ada, confirmed berebut. 


Chicken


Fried Squid Ring


4 Choices Of Curry
 
(Chicken Curry/Fish Curry/Mung Bean Curry/Dhal)

 
Korang pernah makan Banana Leaf with Mung Bean Curry? I think this is my first time, seedappp wehh but I still prefer chicken & fish curry. Their curry sedap . Thumbs up!


Mutton

Mutton dia OMG. Daging lembut dan tak liat. I boleh ratah macam tu je. Cukup rasa semua. Ni kalau makan dengan nasi panas maunya bertambah ni


3 Choices Of Vege
 
I love their Peria Goreng oi. Sedap dan rangup. 


Oh one more thing, nak makan nasi daun pisang ni kena pakai tangan tau. Baru lah ada 'rasa'. Memang lain woo kalau pakai sudu vs tangan.



Ambiance 

I ni kalau cari tempat makan, mesti I akan cari yang selesa. Maklumlah nak bawak family. Dengan anak kecik kecik lagi. Ambiance kat sini memang best. susunan kerusi meja tak terlalu padat dan persekitaran bersih. Of course selesa sebab ada aircond . howaa memang akan jadi tempat makan fav- family I lah ni




Menu & Price List

Price range sangat affordable. Trust me , worth your every penny! Portion just nice and memang full. Korang kalau datang sini jangan lupa kosongkan perut. Rugi besauuu kalau tak rasa semua ni.



My verdict for sure ***** 5 star lah. Semua sedap dan berbaloi. Tempat ni boleh dijadikan tempat lepak santai untuk family atau pun boleh ajak kawan kawan office lunch di sini jugak
 
 
 
So jom ajak kawan kawan dan family dating makan disini. Nak breakfast pun boleh, kalau nak rasa keenakan Nasi Daun Pisang kena dataang 11am onwards ye uolls


Location
Banana Bro
 Berjaya Times Square, LG-59B, Jalan Imbi, Imbi, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
 
Toodles, xoxo
 
 
 
 


Comments

  1. Alaaaa...akak dh la pencinta nasi daun pisang...bestnya..lama x layan ni..

    ReplyDelete
  2. Ue kena bawak i datang sini ci bile i datang kl. I peminat yg hidang atas daun pisang ni.

    ReplyDelete

Post a Comment