Bawa Dettol Balik Kampung Hari Raya Ini

 
Holla uolls. Raya nak dekat ni, korang dah siap shopping ke ?
 
Semalam kelam kabut I buat last minute shopping. Sempat lah grab barangan Dettol. Topup body wash yang dah nak habis tu, beli handwash sekali
 

I jatuh cinta dengan Dettol Lasting Fresh. Bau dia memang best. My dad pulak suka dengan Dettol Cool ni. ah beli dua dua lah. senang. Tapi yang pasti, kedua-duanya bagi efek segar pada badan
 
Yes I selalu rasa handwash ni penting. Lepas makan rendaang tu,. haruslah orang nak cuci tangan kan. Maklumlah lepas tu ada sesi bersalaman dan berpelukan, kang bau rendaang pulak dah. 



Raya ni nak balik kampong. Walaupun dekat je tapi I mesti akan pasti kan semua barang siap dah pack. Maklumlah Mak Mak kan.
 
This time I bawa Dettol Squeezy handwash. I suka betul size yang comel lepas tu kena picit. so takdelah risau tumpah dalam bag. Senang kalau nak stop makan kat R&R ke , boleh guna handwash ni


 
Ha yang ni pulak keperluan dalam kereta. Wajib ni uolls, macam macam kegunaan ada. Contoh kalau makan finger food mesti jari melekit kan, kita guna wipe ni. Lepas tu kids ni kan jenis tak duduk diam. Pegang itu ini, tiba-tiba nak pegang makanan. aduh. Nasib lah ada wet wipes ni penyelamat.
 
Paling penting ianya ada perlindungan anti-bakteria. Senang hati Mommy kalau family dapat perlindungan macam ni.
 

siap pack dalam handbag


Kempen Kesedaran Kebersihan Tangan
 
Ha nak tau tak, sempena Hari Raya yang bakal menjelang ni, Dettol akan menjalankan Kempen Kesedaran Kebersihan Tangan di 20 buah R&R seluruh Semenanjung.
 
Menarik tau program ni,kalau korang stop nak ke bilik air, para petugas akan guide tentang cara membersihkan tangan dengan berkesan dengan 7 langkah mudah. Pada yang rasa basuh tangan setakat suakan tangan kat air tu salah okay. ada langkah-langkah yang sepatutnya. Jangan risau sebab Dettol akan menyediakan handwash di sinki so korang dapat mempraktikkan dengan cara yang betul
 
Wakil-wakil Dettol akan berada di kawasan R&R untuk memberi sample percuma. yeayy
 
Oh sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, Dettol akan memberi sumbangan kepada mereka yang memerlukan. Dengan slogan 'Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi', para pengguna boleh turut serta dengan membeli barangan Dettol berjumlah RM 25 dalam 1 resit. Sebahagian jualan akan disumbangkan kepada pertubuhan kebajikan terpilih.
 
Promosi berlangsung dari 1 Mei hingga 30 Jun 2018. Untuk maklumat lanjut, boleh check out Facebook Dettol Malaysia.
 
Okay, jangan lupa pack Dettol bawa balik kampong
 
Toodles, xoxo
 
 
 


Comments

Post a Comment