Review 906 Hotel Melaka

Hornbill Restaurant & Cafe| KL Bird Park

 
I nak introduce korang kat satu restoran ni yang ada banyakk variety of food. OMG mesti korang rambang mata nak pilih menu nanti
 
Ramai orang ingat Hornbill ni hanya untuk pengunjung Taman Burung je. No No No. Semua orang pun boleh makan sini tau. So boleh lah dijadikan port lepak waktu lunch ke atau saja saja nak bawak family makan luar di hujung minggu ke kan
 
 
Hari tu dah jalan panas-panas, dapat pulak air Coconut Shake, aduh memang sejuk tekak. Shake dia creamy and very thick. Rasa tak cukup segelas.
 
 
Kat sini korang cakap je lah teringin nak makan local dish ke, Western ke semua ada uolls. Jangan risau semua kena dengan tekak. Sesuai nak bawak seisi keluarga sebab masing masing boleh pilih menu kegemaran
 
Pada yang tekak Western , boleh cuba their Chicken Chop. I sukaaa gravy dia. sedap pekat likat. Thumbs up!

Portion makanan pun agak banyak. Memang kenyang perut suka hati lah jawabnya.
 

 
 
 


 
OMG their Carbonara is to die for. Susah sangat nak cari Carbonara yang super creamy yet tak muak macam ni. Lepas tu 'meriah' pulak tu isi dia. Memang betul betul kena dengan tekak I. I think Gegirl would love this. Will come back for their Carbonara of course.





Ada peminat Chicken Cordon Blue kat sini? 



ni kalau bawak my mom mesti dia suka. Nanti akak bawak ye Mak. Fav ni

Nasi Dagang ni memang recommended. Sedap , cukup rasa. Tengok gambar ni pun dah buat I telan air liur. Untuk I rasa just nice and tak pedas. 




 


kids favourite!

 
Pisang Goreng dia, aduh teringat sampai sekarang. fluffy, crunchy , gebu gebas eh semua lah ada. I agak terkejut dengan size dia yang besar. Dihidangkan dengan madu. Aduh memang layan. Kiranya kalau korang dating untuk hi-tea memang wajib sangatlah order Pisang Goreng ni tau. 
 


I suka sangat suasana dalam restaurant ni yang agak casual tapi tak terlalu bising. Kira sesuai lah nak me-relax-kan diri sambil borak borak. Kalau korang nak enjoy dengan pemandangan cantik dan bunyi burung pulak, maybe boleh try duduk di verandah. yes, memang enjoy sangat 





Hornbill Restaurant & Café ni dibuka setiap hari dari 9am-8pm. so takde alasan untuk tak datang sini dan mencuba pelbagai jenis makanan yang lazat dan mengiurkan. Maybe boleh suggest kat officemate untuk lunch di sini.


 
I will definitely come again for the fooood and ambiance. Boleh relax tenangkan fikiran yang serabut hal kerja ni
 
Kalau korang datang, jangan lupa share experience ye. Nak ajak I sekali pun boleh. Yumms.
 
 Toodles, xoxo


Comments

  1. Menarik... Nanti LeYa nak cuba la

    ReplyDelete
  2. tgk ni trs prt akak bt lagu keroncong tau tak..... semua mmg nampak menyelerakan betul lah... harga pun bersesuaian...

    nnti ujung2 minggu nk try lah

    ReplyDelete
  3. Semua nampak menarik. Boleh cuba nanti ni.

    ReplyDelete
  4. teringin betul nak makan dekat sini sebab nampak sedap semuanya

    ReplyDelete
  5. Sedapnyeee...terliur tengok butter prawn.selalu order kt kedai....mesti dpt yg mengecewakan
    Tp jauh sgt la pulak...

    ReplyDelete

Post a Comment