Susu Terbaik Dari Ladang | Fernleaf

Sebut je Fernleaf mesti semua dah terbayang susu segar dari New Zealand kan. Yes! Favourite brand dari kecil. Significant sangat bila sebut susu je teringat Fernleaf.
 

Kalau korang nak tahu, Fernleaf mempunyai lebih 140 tahun pengalaman dalam bidang ni. Dengan pengalaman sebegitu mereka juga teliti dalam memastikan kualiti hasil tenusu terjaga. Rupanya ada banyak step tau dalam penghasilan sekotak susu ni. Kualiti air lagi, packaging lagi. Sampai kat kita tahu sedut je kan. Hiks.
 
Susu yang baik haruslah terhasil dari lembu yang sihat gteww. Selama ni I ingat sama je. Tapi macam manusia lah, kalau kita nak breastfeed anak, kita pun kena jaga makan. Ha korang ingat lembu tak payah jaga semua tu ke?
 
New Zealand ni terkenal dengan Tanah yang subur. Maka rumput pun tumbuh menghijau. Ha sebab tu lah lembu lembu di sana dilepaskan dan mereka bebas memakan rumput rumput yang ada. Ini penting uolls untuk memastikan penghasilan susu yang baik dan semulajadi. Ha tak perlu milk booster ni semua 



Susu Fernleaf ni bukan saja sesuai untuk kanak-kanak malahan untuk orang dewasa. Cuma kena beli sorang sekotak lah, kalau tak , tak dapat lah merasa. Anak anak I suka sangat susu ni, sekali sedut je habis. Takdenya nak share share. 

 
Macam I, haruslah suka full cream. Lemak berkrim gtew. Selain tu susu ni boleh didapati dalam perisa coklat dan juga low fat.
 
Pada I, susu bukan saja sesuai diminum pagi, tapi sebelum tidur atau snacking time pun okay jugak. Kadang-kadang I campur dengan cereal. Urmm Yummy uolls. Tak yah susah payah nak bancuh , beli kotak kecik, tuang dalam mangkuk and tuang cereal. Yes.
 

wajib beli banyak banyak buat stock
 
 
Jangan lupa dapatkan di pasaraya berhampiran.
 
Toodles, xoxo
 


1 comment:

  1. ada nampak jgk kt giant tp rasanya asik abis stok je.... harga promo kn

    ReplyDelete