Promosi Back To School | Sunfeet International Rehabilitation Centre

Dah hujung tahun ni mesti Mommies semua busy cari barangan kelengkapan sekolah anak-anak kan? Antara yang paling penting dan wajib setiap tahun mestilah kasut.

Dengar Sunfeet International Rehabilitation Centre ada buat promosi Back To School. Ha laju laju I bawa si Gegirl ni 


Kepentingan Memilih Kasut Yang Betul

Selama ni I fikir beli kasut sekadar beli je. Rupanya baru I tahu ada cara yang betul memilih kasut. Penting okayy. Yelah boleh dikatakan anak anak akan pakai kasut sekolah seharian. Dari pagi ke sekolah, bergerak naik turun tangga sepanjang waktu persekolahan hinggalah waktu balik dari sekolah.Jadi mestilah cari yang comfortable dan mampu memberi sokongan penuh pada kaki


Penting tau mencari kasut dengan sokongan ni. Kalau tak , ha mulalah timbul macam macam sakit. Sakit tumit lah, sakit belakang dan sebagainya.

Selain tu, kalau korang beli kasut untuk anak nanti, jangan cari yang terlalu ketat. At least ada space 1-2 finger okay. Kalau ketat sangat, kuku akan tumbuh ke dalam kulit dan jari pun jadi hitam. Bab keselesaan jangan cakaplah, memang tak selesa langsung. Ha kalau longgar sangat pun payah. Bayangkan anak korang naik tangga sekolah kasut tercabut, turun tangga pun kasut tertanggal. HAHAHA. 

Di Sunfeet International Rehab Centre ni, dorang ada pelbagai jenis kasut. Cakap je nak yang jenis macam mana, warna apa dan design macam mana . Semua ada. Memang one stop centre lah. 

Design nampak kemas. Gegirl pakai sampai taknak bukak. Dah sudah. HAHAHAH


Kepentingan Insole?

Pernah tak dengar tentang insole? Ha insole atau pun dikenali sebagai pelapik tapak kaki ni sebenarnya sangat penting. Tak kira sama ada kaki kita normal atau bermasalah, insole membantu mengurangkan tekanan dan membentuk kaki yang cantik selain memberi keselesaan pada tapak kaki. 

Ada pelbagai jenis insole dijual di sini mengikut kesesuaian para pelanggan.  Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh dapatkan nasihat dari Dr Edmund Lee. Beliau akan bantu pilih insole yang sesuai dengan kaki kita. Nak customized pun boleh okayy





One Stop Centre

Seperti yang I mention awal tadi. Sunfeet International Rehabilitation Centre ni ialah one stop centre, Kat sini korang boleh buat pemeriksaan kaki, dapatkan consultation berkenaan kaki, menerima rawatan dan juga mencari kasut yang sesuai dengan korang. 

Daripada kanak-kanak hingga orang dewasa , semuanya ada sini.


Ha ni lah pemeriksaan kaki yang I cakap tu. Korang boleh dapatkan secara percuma tau. Kebetulan I bawa my mom, so bolehlah check kaki sekali. I pun buat pemeriksaan yang sama. Baru I tahu yang I ni ada sedikit flat-feet. OMG after 27 years. Ha korang baik bawa family datang sini lebih lebih lagi kanak-kanak. Kalau dapat detect awal lagi bagus. 




 Dr Edmund ni sangat humble dan friendly orangnya. Setiap satu pertanyaan dia akan jawab sebaiknya dengan info yang sangat lengkap. Paling penting, semua staff di sini sangat helpful dan child-friendly okay



So guys, jangan lupa bawa anak-anak beli kasut sekolah disini. Cepat grab promosi Back To School okayy

Selain dari tu boleh juga dapatkan pemeriksaan kaki secara percuma dari pakar. Share info pada kawan kawan dan ahli keluarga yang lain ye.

Details semua ada di bawah. Jangan lupa follow mereka di social media




Sunfeet Internatioanl Rehabilitation Centre 

Waktu Operasi:
Setiap Hari Dari 10am- 7pm

Alamat:
Block C, 18 Jalan 19/1 Seksyen 19 
46300 Petaling Jaya 
Selangor

Contact:
013-912 2939

Website:
www.sunfeet.com.my

Facebook:
www.facebook.com/sunfeetinternational

Comments

  1. Wowww.. bagusnye.. slama ni mmg x pnah tau pun ade msalah kaki.. boleh try pergi ni.. tq info

    ReplyDelete
  2. tengok gegirl silang kaki.. awwwww-- diva anak yu.. hee~

    ReplyDelete

Post a Comment